3 gode råd til dyretransport

Hvis du skal flytte til udlandet, så er det  naturligt at du gerne vil have din hund eller kat med. Det nye hjem i udlandet bliver jo næppe et hjem uden dem. De er trods alt en del af familien. Så læs med og få gode råd om dyretransport, så dine dyr kan komme sikkert hen til deres nye hjem.

Vær ude i god tid

Hvis du ikke har en hund, der kan komme med ombord på et fly, som en del af din carry-on bagage, så kan det godt tage noget tid at finde en anden måde at transportere et dyr. Du eller et fragtfirma skal nemlig have kontakt til alle, der skal involveres i transporten. Hvis et fly, f.eks. Mellemlander, så skal der være styr på, hvad der skal ske med dyret undervejs. Derudover er der en masse administrative opgaver, der skal håndteres, hvilket kan være tidskrævende. Du skal blandt andet indhente tilladelser fra destinationslandet. Nogle gange vil det ogå være nødvendigt at vaccinere hunden.

Samarbejd med et fragtfirma

Nogle fragtfirmaer specialiserer sig i dyretransport. De har altså erfaring med transport af mange forskellige levende dyr – alt fra eksotiske zoo dyr til almindelige husdyr. De kan derfor sørge for at du får en gnidningsfri oplevelse fra start til slut. Derudover har de allerede etableret kontakter med alle relevante aktører, så du nærmest ikke skal gøre noget. Så kan du bare slappe af og lade med håndtere alle tilladelser og alt det administrative arbejde. De har desuden også meget mere styr på lovgivningen omkring dyretransport end du sikkert har.

Tag dit kæledyr med ombord på et fly – hvis muligt

Nogle katte og hunde er så små, at man godt må have dem med ombord som carry-on bagage på et fly. Dette er selvfølgelig at foretrække for både dig og dit kæledyr. Hvis det er en mulighed for dig, så kontakt flyselskabet for at høre om reglerne. Du skal muligvis opbevare kæledyret i en bestemt type kasse. Derudover bør du være opmærksom på, at det ikke vil være tilladt at tage kæledyret ud af sin beholder i løbet af rejsen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at dyret har nok mad og drikke til hele flyrejsen. Det vil dog helt sikkert berolige kæledyret, at du sidder ved siden af.