kongespil

Bliv klar til sommerhyggen med et kongespil

Når solen begynder at vise sig igen efter en kold vinter, er du sikkert i fuld gang med at planlægge en weekend i sommerhus, eller også er du ved at gøre haven klar til at invitere på grillaften. Uanset om du har have eller ej, vil du højst sandsynligt prise dig lykkelig for, at sommeren er begyndt at nærme sig, og så vil du søge udenfor. Der er ingen bedre måde at fejre den danske sommer på end ved at bruge en masse tid i haven eller i den lokale park, og til disse stunder er det oplagt med et havespil som et kongespil. Køb kongespil hos Ude-Leg og bliv klar til endnu en fantastisk dansk sommer.

Køb kongespil hos Ude-Leg

Kongespil, vikingespil, høvdingespil, Kubb… Kært barn har mange navne, men de fleste kender det nok som Kongespillet. Og det er ikke helt uden grund, at dette populære kongespil netop er blevet så populært.

Kongespillet er et spil, som menes at have rødder i middelalderen, så det er en ren klassiker, men det er ikke kun derfor, det har fået sin popularitet. I Kongespillet kan du nemlig være alt fra 2 og helt op til 12 deltagere, og på den måde er kongespillet et havespil uden ret mange begrænsninger. Kongespillet byder på flere timers underholdning og aktivitet, og så er det et af de mest sociale havespil, du kan finde. Derfor bør det ikke være nogen overraskelse, at Kongespillet næsten hvert år bliver udsolgt i samtlige af landets butikker. Køb kongespil hos Ude-Leg og vær tidligt ude, så du er klar til masser af hyggelige sommeraftener i selskab med dine venner og det populære kongespil.

Regler for kongespil

Har du styr på dine regler for kongespil? Ellers er det en god idé at få det, så ikke der opstår uenigheder med dine med- og modspillere. Disse regler for kongespil er egentlig meget simple og har angiveligt ikke ændret sig meget, siden Kongespillet blev opfundet.

Disse er de grundlæggende regler for kongespil:

Forberedelser:

  • I deler jer i to hold og markerer området for Kongespillet med de fire medfølgende spyd. Banen for Kongespillet anbefales at være 5 x 10 meter.
  • Kongen placeres i centrum af Kongespillet, og i hver ende af banen placeres de 10 medfølgende knægte (klodser).
  • Kastepindene skal bruges skiftevis, når hvert hold har sin tur.

Sådan spilles kongespillet:

  • Kongespillet handler grundlæggende om at fælde alle modstanderens knægte først, hvorefter kongen skal fældes. Det første hold, der fælder kongen, har vundet Kongespillet.
  • Første hold starter med at kaste de seks kastepinde en ad gangen. Holdet skal stå bag sin egen grundlinje, så der er 10 meter ned til den anden ende.
  • Såfremt holdet har formået at fælde nogle af modstanderens knægte, skal modstanderholdet kaste knægtene ind i banen, så der kastes forbi kongen. Herefter skal holdet fælde de nykastede knægte, inden de må sigte efter knægtene på modstanderens grundlinje. Lykkes det ikke at fælde de nykastede knægte, må modstanderholdet stille sig frem til de nykastede knægte, når det bliver deres tur.
  • Når det lykke et hold at fælde alle knægtene på modsatte side, må de sigte efter kongen. Det kræver dog, at holdet kun har 2 eller færre kastepinde tilbage, så Kongespillet ikke afgøres i første runde.
  • Når et hold har væltet kongen, har de vundet Kongespillet.

Når du har styr på dine regler for kongespil, kan du gå direkte i gang. Køb kongespil hos Ude-Leg og bliv klar til en sjov sommer i haven.