Det bør du vide om lakering af køkkenlåger

Lakering af køkkenlåger er en flot og forholdsvis billig måde at få dit køkken til at se nyere og flottere ud. Det er meget billigere end at købe et nyt køkken og resultatet kan være virkelig smukt. At kaste dig ud i lakering eller sprøjtelakering af dit køkken er dog en omfattende opgave, der kræver en masse forarbejde. Det er bestemt ikke noget, som du bør gå i gang med i morgen, hvis du ikke har undersøgt alt inden da. I det følgende får du noget af den information, der er værd at vide, inden du går i gang. 

Kemikalier i lak og maling

Både maling og lak indeholder en masse forskellige kemikalier. Det er derfor ikke ufarlige materialer at arbejde med. Produkterne indeholder faktisk en del sundhedsskadelige stoffer, som du ikke bør indånde for meget af. Stofferne afgives desuden ved forskellige faser af lakeringsprocessen, herunder ved påføring, tørring og hærdning. 

Der findes desværre ikke lak eller maling, der ikke indeholder farlige kemikalier. De fleste typer kan ved indånding af kemikalierne forårsage hovedpine, luftvejsirritation eller svimmelhed. Hvis du ikke kan arbejde med materialerne udenfor, så bør du sørge for grundig udluftning før, under og efter processen. 

Hvis det her alt sammen er nyt for dig, så vælg produkter med lav MAL-kode. Alle produkter inden for maling og lak, har fået en MAL-kode, ud fra de sikkerhedsforanstaltninger, som man skal tage højde for ved brug af produktet. Jo lavere tallet er, jo sikre er produktet. Det anbefales generelt at bruge produkter med en MAL-kode på 00-1 eller 0-1. 

Bekymringsfri lakering af køkkener

Lyder dette lidt besværligt? Så er der ingen grund til at gøre det selv. Du kan undgå alle bekymringer om sundhedsskadelige stoffer ved at kontakte professionelle sprøjtemalere. Lakering af køkkenlåger udføres blandt andet af Dibbern Color Design, der sprøjtelakerer alle typer låger og skuffer i køkkener. De sørger desuden også for at sprøjtelakere alt 2-3 gange, så lakeringen har en lang holdharhed og giver lågerne en super flot overflade. Det eneste du skal gøre, er at sende et par billeder af dit køkken, så de kan sende en estimeret pris. Bent Dibbern, der driver firmaet, har arbejdet som sprøjtemaler i over 40 år, så der er styr på hver detalje.