Flexleasing af biler er det nye hit

Flexleasing af biler er i nyere tid blevet meget moderne, fordi du blandt andet kan spare penge på skat og bilforsikring. Flexleasing er blevet en billigere løsning på bilkøb i Danmark, og mange vælger derfor at flexlease deres favorit bil, hvorefter de køber eller videresælger den, når leasingperioden er udløbet. Du kan flexlease på flere måder. Nogle bilforhandlere vælger selv at tilbyde flexleasing, mens andre sælger deres biler til et leasingbureau, som har fået et bilønske fra en køber. Dette kaldes også en tredjemand. Du kan læse mere om denne form for flexleasing hos Specialcars.

Flexleasing gennem en tredjemand

Hvis du som kunde ønsker at foretage flexleasing af en bestemt bil, som du har set hos en bilforhandler, der ikke tilbyder flexleasing, kan du gå til et leasingbureau, som køber bilen for dig. Som tredjemand kan et leasingbureau nogle gange forhandle sig frem til en rabat eller eventuelle serviceaftaler for bilen. Efter købet skal du betale leasingbureauet mellem 0,5-2% om måden i registreringsafgift, ligesom du skal betale renter af bilkøbet i den periode, du leaser bilen.

Udløb af leasingaftalen

Når leasingperioden ophører, skal du købe eller videresælge bilen. Dette køb er fri for registreringsafgift, hvorved bilen bliver nemmere at afsætte til en dansk eller europæisk køber, som leasingbureauet kan hjælpe dig med at komme i kontakt med, hvis du ønsker det. Hvis du selv vælger at købe bilen, skal du betale mindre i både skat og bilforsikring, da registreringsafgiften ikke skal medregnes i forsikringen af bilen.

Hvornår skal du flexlease?

Hvis din drømmebil befinder sig i mellem- eller luksusklassen, kan det anbefales, at du flexleaser din bil i stedet for at købe den direkte hos forhandleren. Når SKAT udregner registreringsafgiften på bilen, vurderer de nemlig denne ud fra bilens farve, kilometer, årgang udstyr og stand. Dette betyder, at specielt biler i luksusklassen eller specielle biler har en meget høj registreringsafgift. Ved at flexlease din bil kan du derfor også bedre sikre din økonomi, da du ikke vil foretage store og langvarige pengebindinger, som det gør sig gældende, hvis du køber en bil hos en bilforhandler.