Badmintonsko og badmintonketcher

Hav dit gear i orden

Som badmintonspiller eller bare badmintonentusiast så betyder det en hel del at have dit gear i orden. Selvom mange føler at det er dit spil og din spillestil som definere hvem du er i sports verden, så tager de delvist fejl. For jo selvfølgelig er dit spil med til at definere hvem du er, men det er kun de første 50%. De sidste procent omhandler nemlig dit gear. Ens badminton gear kan ses lidt ligesom dit daglige hverdags tøj. Der har vi alle en forskellig stile som er med til at give en lille anelse omkring hvem vi er, til folk som ikke rigtig kender os. Nogle kan have en mere unik stil end andre, men sagen er, at det rent faktisk også kan have en effekt på dit endelige spil. Hos Badmintonsiden finder du badmintonketcher og badmintonskoi en masse forskellige varianter. 

Hvis vi tager badmintonketcher først, så er der et par ting at snakke om med hensyn til denne. I de gamle dage var alle badmintonketchere lavet af træ og tarmstrenge, som betyder at de alle mere eller mindre mindede om hinanden.  Med tiden er vi blevet meget mere opmærksomme på alle de små ting, som skal være med til at løfte ens spil i sidste ende. Man skal derfor være opmærksom indenfor et par parametre, da det i sidste ende kan betyde rigtig meget for dit spil. 

  1. Vægt

Den første og helt essentielle ting man går efter, når man snakker om en badmintonketcher er selve vægten af den. Igennem årene er alle badmintonketchere blevet en del lettere. Her handler det selvfølgelig igen om smag og behag. Man ser typisk at de professionelle tager de lidt lettere badmintonketchere, hvorimod at motionisterne tager de lidt tungere ketchere. 

  • Balance

Dette kan være med til at påvirke ketcherens spilleegenskaber. Her finder man typisk 3 forskellige typer af balance indvirkning i en badmintonketcher. Head Heavy (tungt hoved), Head Light (tungt ved grebet) og Even Balance (vægt er fordelt lige i hele ketcheren.

  • Stivhed

Motionister plejer at vælge en ketcher som ikke er så stiv, så man kan få en smule mere sving i sine slag. De professionelle vælger dog den lidt stivere variant, da de allerede har kræfter nok til at fyre igennem med en stiv ketcher. 

Udover badmintonketcher, så har vi jo også badmintonsko som også betyder noget for dit spil. Med din badmintonsko så er det vigtigt at du føler dig godt tilpas i din badmintonsko,  da man laver mange hurtige ryk og vendinger. Derfor handler det om at kunne stå fast i sin sko, og så skal den også sidde helt tæt om foden, så din fod ikke svømmer rundt.