Hvilket filter skal man vælge?

Ventilation er vigtigt, når der skal skabes et sundt og friskt indeklima i en bolig, men det er ikke alle ventilation metoder, der er lige i effektivitet. Den naturlige ventilation, der forekommer, når man skaber gennemtræk ved at åbne vinduerne er effektiv om sommeren, hvor at vejret er godt, men dyr for varmeregningen, når det er koldt om vinteren. Ventilationsanlægget har en dyr indgangspris, men sørger til gengæld for konstant luftcirkulation, en billigere varmeregning og et sundt indeklima. 

Fordelene ved et ventilationsanlæg

Der er mange fordele ved at have et ventilationsanlæg, særligt i forhold til varmebesparelse idet, at der forekommer en modstrømsvarmeveksel, som altså genvinder energien fra den brugte luft, hvorefter at denne energi overføres til indblæsningsluften. Der eksisterer dertil et hav af forskellige filtre til dit ventilationsanlæg, som er fine og grove, alt efter hvad dit behov er. Vælger du et fint filter, så kan du blandt andet rense luften for pollen, hvilket er særligt effektivitet, hvis man lider af kraftig pollenallergi i forårsmånederne. Derudover sikrer de fleste filtre, at støv udefra ikke overføres til indeklimaet. 

I nye boliger er ventilationsanlæg et hyppigt syn, da mange bygninger i dag opføres med tæt isolering, så man undgår energispild. Derfor forekommer der heller ikke naturlig ventilation i samme grad, hvorfor det altså er vigtigt at have et ventilationsanlæg, der skifter luften ud. Et ventilationsanlæg bliver herved en grøn og billig måde at optimere sit indeklima på.

Vælg det rigtige filter til dit ventilationsanlæg

Men dit ventilationsanlæg er intet uden det rigtige filter. Har du et ventilationsanlæg fra eksempelvis Nilan, så kan du vælge mellem flere typer filtre, der kan være med til at gøre luften renere i dit hjem. Der findes eksempelvis F7 filtre, G4 filtre og M5 filtre. Et F7 filter er et af de finere filtre, som blandt andet filtrerer pollen partikler samt andre små partikler fra at komme ind i din husstand. 

Et G4 filter er en anelse grovere, og derfor filtrerer G4 filteret typisk støvpartiklerne fra, så dit indeklima bliver fri fra udefrakommende støvpartikler. Døjer man med dårlige lunger, eller lider man af støvallergi, så kan det godt betale sig at investere i et filter, der filtrerer for disse partikler. 

Har du et Nilan ventilationsanlæg, og er du på jagt efter et filter til Nilan, så kan du med fordel kigge forbi Filternew, som har et bredt udvalg af Nilan filtre