Hyggelige café restauranter i Roskilde

Roskilde har et hav af lækre spisesteder. I Roskilde kan du få alt fra autentiske italienske retter og japansk sushi til lækre danske retter fremstillet af lokale råvarer. Nogle restauranter formår dog at lave en kombination af hyggelig café og restaurant, så man både kan nyde en lækker brunch, få sin eftermiddagskaffe med kage, og spise aftensmad på restauranten. I det følgende får du lidt inspiration til gode restauranter i Roskilde, som både kan fungere som café og restaurant. 

Den Italiensk restaurant i Roskilde: La Rustica

Den italienske restaurant i Roskilde, La Rustica, bliver måske nemt overset, på grund af den ikke særlig charmerende placering i RO’s Torv. Maden kompenserer dog 100% for omgivelserne! I La Rustica får du serveret autentiske italienske retter, tilberedt af friske råvarer. Derudover er restauranten hyggeligt indrettet, så den både kan fungere som en hyggelig café og en restaurant. Så kan du få et hyggeligt cafébesøg med veninderne efter jeres shoppingtur, eller invitere til lækker brunch om søndagen. La Rustica er desuden også et populært sted at afholde runde fødselsdage, konfirmationer og lignende, da der er plads til 100 gæster.  

Den centrale: Café Vivaldi

Mange af os kender allerede Café Vivaldi, fordi restaurantkæden efterhånden er i de fleste byer. Det positive ved denne café er, at den har en central placering i Roskildes gågade, der også er tæt på Roskilde Domkirke. Det er bestemt ikke gourmetmad, men maden smager godt, og indretningen er hyggelig. Derudover er der jo også det plus, at du altid ved, hvad du får, fordi alle Vivaldi restauranter er ens. Det er også et hyggeligt sted til kaffe og kage en søndag eftermiddag. Hvis du arbejder i Roskilde kan du endda bestille din kaffe via deres app, så den er klar, så snart du kommer forbi. 

Den lidt længere væk: Café Freunde

Selvom Café Freunde ligger ved Trekroner, så er det bestemt et besøg værd. Caféen er super hyggeligt indrettet og maden smager godt. Du bør især smage deres brød, der bages fra bunden i restauranten. Her kan du nyde alle døgnets måltider, herunder morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og aftensmad. Området omkring Trekroner er også et smukt område at tage en gåtur i, før eller efter cafébesøget.