makeup sminke

Kvindernes absolutte must-have

En stor del af omsætningen i detailhandlen stammer fra impulskøb. Det skyldes, at vi som forbrugere bliver fristet til at købe noget nyt, så snart vi ser det i butikkerne, fordi vi har en opfattelse af, at det vil gøre vores liv bedre. Vi er dog som regel også bevidste om, at vi har en for stor tendens til at foretage impulskøb, og mange af os er begyndt at sætte regler op for os selv, så vi ikke gentager den dårlige vane. Der er dog visse markeder, der ikke tjener flest af deres penge på impulskøb. Ét af de markeder er markedet for makeup. Virksomheder, der har som kerneforretning at sælge makeup, vil oftest tjene deres penge på loyale kunder, der vender tilbage med jævne mellemrum. Og hvorfor så det?

Det skyldes, at makeup som produkt ikke er nice to have. Makeup er need to have.

Du kan aldrig købe for meget makeup

Når du bruger så mange penge på impulskøb, så vil der automatisk også være situationer, hvor du kommer til at købe noget, du egentlig ikke har brug for. Og når vi ikke har brug for det, så får du heller ikke brugt det. Her er der altså tale om nice to have-produkter.

Du vil aldrig komme til at købe for meget makeup, som du ikke har brug for. I så fald vil det være fordi, du i det givne øjeblik vil have en idé om, at du skal eksperimentere med en ny type af makeup, som du ikke bruger til dagligt. Holder du dig inden for rammen af den type makeup, du bruger til dagligt, så vil du aldrig lave et impulskøb, der går galt.

Den bedste gave til dig selv

I og med at makeup er need to have og ikke nice to have, kan du altså også have god samvittighed, når du køber nyt ind. Men bare fordi makeup er need to have, betyder det ikke, at det ikke også er nice to have. Hvis du giver dig selv lov til at eje noget makeup, der er lidt mere eksklusivt, og som du faktisk gerne vil eje, så er makeup i den grad også nice to have. Makeup er den bedste gave, du kan give dig selv, fordi du kan give den med god samvittighed.