Øg dine chancer for at fange makrel

Makrel er en hyppig spise i Danmark, og det er der en helt særlig grund til. Til dels er det fordi, at makrellen er en sund fisk, der har et højt indhold af B-vitaminer og omega-3-fedtsyrer, og sammenligner man makrel med laks, så er makrellen næsten dobbelt så sund. Derudover indeholder makrellen færre tungmetaller, hvilket gør, at den kan spises oftere. Men det er de ernæringsmæssige grunde. Den egentlige grund til at makrel er populært i Danmark, er netop fordi, at makrellen søger mod de danske kyster i store stimer for at jage føde. Der er derfor en stor chance for at få makrel på krogen, når man fisker ved havne og moler, hvis man er lystfisker. Fiskekuttere møder makrellen på lidt dybere vand, hvor det altså er, at der er større makrelstimer. 

Hvor fiskekutterne kaster deres net, så må lystfiskere ty til andre midler, netop deres trofaste fiskestang. Makrelsæsonen begynder i slutningen af juni måned, hvor at sildene har gydet i diverse fjorde. Makrellen venter ude på dybere vande, og det er altså også her, hvor at man fanger den sunde fisk. 

Men hvordan fanger man i det hele taget makreller?

Man skal gerne have en fiskestang med en kastevægt på ca 30 til 60 gram. Det giver stangen den rigtige vægt til at kaste en god pirk, så der er større chance for at makrellen byder på krogen. Stangen skal ligeledes kunne klare, at hive makrellen op i linen, og fastspolehjulet skal derfor også være af god kvalitet. Helt generelt anbefales det, at linen skal have en brudstyrke på minimum 7 kg.

Da makrellerne jager i stimer, så er der også god chance for, at man kan få flere makreller på krogen, såfremt man fisker med makrelforfang med flere kroge. Har man flere kroge på sit forfang, så er der god chance for, at man kan hive en snes makreller op ad gangen. Dette er ligeledes grunden til, at fiskestangen, fastspolehjulet samt linen skal kunne klare en øget vægt. 

Find det rigtige udstyr, inden du skal fiske makrel

Skal du fiske makrel, så er det vigtigt at have udstyret i orden, og her gælder det særligt om, at have det rigtige makrelforfang, så du sikrer dig optimal effektivitet. Et makrelforfang er en line med flere rækker af kroge, der har glimmer på med en blinklås for enden af forfanget. Der sættes et kastebly/pirk på blinklåsen, hvilket gør, at forfanget kan nå flere dybder. 

Er du på udkig efter flotte makrelforfang, så kig forbi billigtfiskegrej.dk, hvor du kan finde makrelforfang online.