Sådan skaber du rolige omgivelser for dit barn

Omgivelserne præger dit barn mere end man måske umiddelbart lige går og tror – og det gælder i særdeleshed børn i deres første leveår som er mellem 0-6 år. Det kan være alt fra personer og steder til lyde og berøringer som kan stimulere dit barn, og derfor er det vigtigt for dig som forældre, at kunne skabe de bedste rammer for dit barns første år i livet.

Reducér støjniveauet og få mere ro

En af de helt basale måder at skabe ro omkring dit barn på, er ved at reducere al støj fra maskiner. Selvom at du som forældre godt ved, at diverse maskiner ikke er farlige, så er det ikke ens betydende med at dit barn ved at det er helt ufarligt. Derudover er børn langt mere lydfølsomme end voksne og derfor kan støjen være meget belastende for de små. Derfor er det en god idé at reducere mængden af støj og eventuelt rykke kaffemaskinen eller el-kedlen ud i et andet rum. Alternativt kan du fortælle dit barn at det snart vil larme lidt, men at det ikke er farligt og at det heldigvis snart stopper.

Børneværelset – det vigtigste rum

Ét af de steder som dit barn bruger allermest tid er på børneværelset. Derfor er det også meget vigtigt at rammerne her er så harmoniske som overhovedet muligt. En af de vigtigste metoder til at skabe rolige omgivelser på børneværelset, er ved at tænke over farvevalget. Ved at finde rolige farver som ikke skaber for meget forvirring og stress, kan du være sikker på at dit barn slapper mere af og kommer mere i balance.

En virksomhed som netop har rolighed for øje når de producerer møbler og tilbehør til børneværelset, er Cam Cam Copenhagen. Sara Giese Camre og Robert Warren Paulsen, som står bag Cam Cam Copenhagen, er nemlig arkitekter og er derfor også bekendt vigtigheden i hvor meget de fysiske omgivelser kan præge et menneske. Udover at Cam Cam Copenhagens produkter er lavet med rolighed og balance for øje, så er alle materialer også bæredygtige.

Du kan finde udvalget af Cam Cam Copenhagen på deres hjemmeside.