En kvinde sidder på et gulv

Vælg bæredygtigt: Sådan passer du på klimaet, når du køber tøj

Det er ikke bare nødvendigt, at vi begynder at leve mere bæredygtigt og passer bedre på klimaet – det er også ’in’. Og heldigvis kommer der kun flere og flere skønne brands og kollektioner med tøj, der er produceret bæredygtigt, så du kan shoppe med god samvittighed. Du kan f.eks. få bambustøj fra Boody, som har meget forskelligt tøj til både mænd, kvinder og til babyer. Her får du en kort guide til, hvordan du shopper mere bæredygtigt.

Bæredygtigt tøj til alle behov

Der kan hos nogle godt være en fordom om, at bæredygtigt tøj også er kedeligt tøj – det er sådan noget i simple farver og materialer. Men det er helt forkert, for der findes masser af muligheder for skønt, sprudlende, unikt og klimavenligt tøj. Der er derfor ingen undskyldning for at gå ud og lede efter de klimavenlige produkter – du kan med garanti finde noget, der passer dig i både stil og størrelse. Bæredygtigt tøj findes både i:

  • Undertøj
  • Overtøj
  • Nattøj
  • Børnetøj
  • Fodtøj
  • Tøj til både mænd og kvinder
  • Tasker og accessoires

Økologi og bambus

Der er et par ting, som du kan være opmærksom på, når du shopper, og det er bl.a. økologi og bambusmaterialer. Økologi sikrer at de anvendte materialer – oftest bomuld og uld – er produceret under gode forhold og uden unødvendige kemikalier. Det er derfor godt for miljøet at vælge økologisk tøj – ligesom det er godt for din sundhed, da du udsættes for færre kemikalier. Økologisk tøj vil være mærket med en økologi-certificering.

Bambustøj er relativt nyt på markedet, men det vinder mere og mere frem både på tøjmarkedet, men også mange andre stedet. Og med god grund, for bambus er et meget bæredygtigt materiale at producere bl.a. tøj i, da det både gror og nedbrydes hurtigt og tilmed ikke behøver kemikalier eller særlig meget vand for at gro. Derudover er bambus også et meget slidstærkt materiale – og et lækkert blødt materiale. Derfor er bambus i høj grad en indikator for, at tøjet er bæredygtigt.